MAKALELER

2011 CEBIT Bileşim Fuarı sona erdi

Türkiye’nin partner ülke olarak katılıp, başbakanlar düzeyinde açılışı yapıldıktan sonra 1-5 Mart tarihleri arasında açık kalan Hannover CEBIT Bileşim Fuarı sona erdi.

ALMANYA’nın Hannover kentinde bu yıl 25. düzenlenen ve Türkiye’nin partner ülke olduğu CeBIT Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı kapılarını kapattı.

Fuarın kapanışı dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Deutsche Messe Yönetim Kurulu Başkanı Ernst Raue bu yıl ki fuarın çok başarılı geçtini açıkladı. Raue, “Dünyanın farklı ülkelerinden işadamlarının bir araya geldiği CeBIT 2011 Fuarı geçen yıllara göre daha başarılı bir izlenim verdi. Dünyada 50 milyar Euro’luk satın alma gücüne sahip olan 500’ten fazla CEO’nun ortak noktada buluştuğu bu fuar iletişim dünyası için umut vericidir” dedi. Bu yılki fuarda Fuarın açık olduğu 5 günlük dilimde 7 milyondan fazla iş görüşmesinin gerçekleştiği de bildirildi.

http://tech2.in.com/media/images/img_4871_cebit-o2-stall-1.jpgTÜRKİYE RENK KATTI
Bu yılki CeBIT Fuarı’nın partner ülkesi olan Türkiye’nin fuara renk kattğını belirten Ernst Raue “Türkiye 5 salonda 92 şirket ile Cebit Fuarı’na katıldı. Katılımcılardan fuar hakkında olumlu geçtiğine dair görüşler aldım. Türkiye’in partner ülke olarak 92 şirketle katıldığı CEBİT Bileşim fuarında ,gerek açılışların yapıldığı salonların büyük kalabalıklarla doldurulması,gerekse de fuarı ziyaret edenlerin sayısındaki geçen senelere göre önemli artışların olması partner ülke sıfatıyla Türkiye’ye artı puan kazandırdı” diye konuştu.

KATILIM 5,75 KAT ARTTI
http://files.messe.de/007/media/04bilder/mediathek_1/bilderstrecken2011/erstertag01032011/CeBIT_Impressionen_Impressions_Erster-Tag_First-day~21_picture_accordion_100.jpg70 ülkeden 92’si Türk 4200’den fazla şirketin katıldığı, 400 bin insanın ziyaret ettiği ve 12 milyar dolar iş hacminin gerçekleştiği fuardan Türk firmaları da memnun olarak ayrıldılar. Fuara geçen sene sadece 16 firma ile katılan Türkiye, bu sene katılımını 5,75 kat artarak 92 şirkete yükseltti. Sadece prestij amacıyla katılan Türk firma temsilcileri, “Biz de iş bağlantıları gerçekleştirdik” dedi. Geçen seneler Cebit’e katılmayan Oracle, HP, Xerox, Canon, Epson, Siemens gibi bazı firmalar bu sene yeniden katılım sağladılar.
http://www.cebit.de/

Etiketler
Daha fazlası

Ayrıca bak..

Close
Close