DÜNYAManşet

”Her şeyi değiştirmeye cüret et”

HABER MERKEZİ- Fransa’da İçişleri Bakanlığı’nda görevli idari, teknik ve adli tıp memur ve işçileri de direnişe geçiyor

Fransa’da Sarı Yelekliler isyanı hükümete zammı önce askıya aldırıp ardından da iptal ettirirken, direnişle elde edilen kazanımın moral gücüyle Fransa’da değişik kesimlerden, diğer ülkelerde çeşitli toplumsal kesimlerden direnişe destek eylemleri de devam ediyor.

Fransa’da ülkenin en büyük çiftçi sendikasının üretim maliyetlerinin artışını protesto etmek için bir haftalık eylem kararı almasının ardından polis sendikalarından Vigi, Sarı Yelekliler direnişine destek vermek için süresiz grev başlatacaklarını duyurdu.

Avrupa’da ise Belçika ve Hollanda’dan sonra, Almanya‘ya sıçrayan eylemlerden biri Berlin‘in merkezi yerlerinden Brendenburg Tor’da yapılmıştı.

Yalnız Fransa”da Polis Sendika”sının direnişe destek kararı sanıldığı gibi sokakta göstericilere saldıran polisleri kapsamıyor. İçişleri bakanlığında görevli idari teknik personeli kapsıyor. Çağrıyı polis sendikasının yapmış olması “Olması gerektiği gibi halkının yanında polis” gibi özellikle sosyal medyada yapılan yorumlar, dünya çapında polis teşkilatı yapılandırmasının niteliğini unutmuş gözüküyor.

Yanılsamalı yorumlarla “İlerici polis” aramak ne kadar yersiz ve yanlışsa, Fransa’da hükümete geri adım attıran direnişlerin, Paris’te direnişçilerin sokaklara yazdıkları gibi “Her şeyi değiştirmeye cüret edilebileceği” noktasında dünya çapında bir moral etkisi olduğu da bir o kadar doğrudur. Sokağın tamamen kendi gücüne güveninin ciddi bir tecrübesidir.

Daha fazlası

İlgili

Ayrıca bak..

Close
Close