DÜNYA

G20 karşıtlarından duyulan korkuyla…

G20 zirvesini protesto edeceklere adeta gözdağı vermek için Hamburg’da hapishane hazırlandı!

ggen g20

HABER MERKEZİ– G20 zirvesi yaklaşırken hem zirveyi gerçekleştiren burjuva devletler hem de onları temsilen toplantıya katılacak yetkilileri protesto edecek olan muhalif gruplar açısından hazırlıklar sürüyor.

Zirveye ev sahipliği yapacak olan Alman devleti aldığı polisiye önlemlerin çapını arada bir basına yansıtıyor. Bu “kamuoyunu bilgilendirme“nin yanında aynı zamanda G20 karşıtlarının psikolojisini olumsuz yönde etkilemek ve onlara bir nevi gözdağı vermek için yapılıyor.

En az 150 bin kişinin beklendiği protesto gösterilerine Alman polisinin saldırgan davranacağı şimdiden belli. Nitekim saldırılar sonucu gözaltına alınacaklar için Hamburg’da hapishane hazırlandığı bilgisi Alman basınında yer aldı!

welcome to hell

G20 Zirvesi’ne karşı 6 Temmuz’da antifaşist ve sol otonom grupların ana gövdesini oluşturdukları muhalif kesimler tarafından “G20-Cehenneme Hoşgeldiniz” sloganıyla düzenlenecek protesto eylemini gerekçe gösteren Hamburg polisi, 11 bin metrekarelik bir alanda hapishane hazırladı. Eski bir gıda deposunun binasının yeniden dizayn edilmesiyle hazırlanan ve hücrelerin bulunduğu mekanda 400 kişinin geçici olarak tutulabileceği söyleniyor.

Söz konusu cezaevi içiin harcanan paranın ise, öngörülen 3 milyon euronun çok çok üstünde olduğu bildiriliyor.

Ayrıca, en az 130 milyon Euro’ya mal olan G20 zirvesi hazırlıklarında son rakamlara göre Almanya, Avusturya ve Hollanda’dan yaklaşık 20 bin polis, 61 at ve 153 polis köpeği görevli olacak.

Etiketler
Daha fazlası

İlgili

Close