İŞÇİ SINIFI
Adana'nın Tekel'i Numune Hastanesi
Adana ve Samsun’da taşeron sağlık işçileri işlerine geri dönmek için direniyor. Adana’daki direnişin 50’nci gününde Numune Hastanesi işçileri diğer illerden gelen emekçilerle birlikte sabahladılar. Aynı gün sabah saatlerinde Dev Sağlık-İş üyeleri İstanbul’da, Adana ve Samsun’daki direnişe destek eylemi yaptı
Adana Numune Hastanesi’nde işten çıkarıldıkları için direnişte olan taşeron sağlık işçileri, direnişlerinin 50. gecesini direniş çadırında geçirdi. Adana’daki ve diğer illerdeki emekçilerin de katılımıyla sabaha kadar çadırda kalan işçiler, yağan yağmura inat halaylarını çekerek, türkülerini söyleyerek direnişi, işlerine geri dönene kadar sürdüreceklerini gösterdiler.
İşten çıkarılan 107 işçinin 21’i Adana Numune Hastanesi bahçesinde 4 Ocak’tan bu yana işlerine geri dönmek için deriniyor. “Geçmişe dönük tüm alacaklarımdan vazgeçiyorum” yazılı ibranameleri imzalamayan taşeron sağlık işçileri hizmet ihalesini alan yeni şirket tarafından işe alınmadı. Şirketin dayattığı bu belgeleri imzalamayan işçilerin yanı sıra imzalayan az sayıda işçi de çıkarılmıştı.
Dev Sağlık-İş öncülüğünde mücadele eden taşeron sağlık işçileri, işlerini geri istiyor. İşçiler, taşeron şirket yöneticilerinin dayattığı belgeleri imzalayan arkadaşları için de hastane başhekimliğinin belgenin aslını taşeron şirketten almasını istiyor.
Sendika.Org’a konuşan Dev Sağlık-İş Çukurova Şube Başkanı Mustafa Hotlar, direnişteki işçilerin morallerinin çok yüksek olduğunu ve işe geri dönene kadar mücadele edeceklerini söyledi. Hotlar, 2 hafta önce valiliğe gerçekleştirdikleri yürüyüş sonrasında Adana Valiliği bünyesinde taşeron şirketin işçilere zorla imzalattığı belgelerle ilgili bir komisyon oluşturulduğunu belirtti.
Direniş hakkında bilgi veren Hotlar, otomasyon ve güvenlik ve yemekhane bölümünden toplam 107 işçinin işten çıkarıldığını; ancak direnişe katılan işçilerin ağırlıklı olarak otomasyon bölümünde olduğunu söyledi. Hotlar, direnişin başlamasıyla taşeron şirketin temizlik bölümündeki işçileri işten çıkaramadığını ifade etti.
Direniş çadırı, taşeron işçilerin işe iade taleplerini dillendirdikleri bir mekan olmasının yanında aynı zamanda bir yaşam alanı. Direnişçi işçilerden Pınar Fırat, Halil Saygı ile 6 Şubat günü bu direniş çadırında nişanlandı.
Devrimci Sağlık-İş yeleği biraz büyük gelmiş. Yeleği büyüyünce de giyecek anlaşılan.
İstanbul’daki eyleme 30 gündür direnişte olan Limter-İş üyesi Tepe Denizcilik işçileri de katıldı. İstanbul’daki eylem dayanışma mesajlarıyla son buldu.