Yasanacakdunya.org, yasanacak. dünya , isci sinifi, alinteri ,
X

Filistin’e Destek İçin Kanada’da McGill Üniversitesi’nde Kamp, Londra’da Yüz Binlerin Gösterisi

ABD ve Fransa’da üniversitelerde Filistin’e destek eylemlerine Kanada katılırken, Londra’da da yüzbinler sokaktaydı.

ABD’de üniversitelerde Filistin’e destek için eylemler tüm saldırılara rağmen büyüyerek sürerken, Fransa’da üniversite işgallerine, Kanada’daki McGill Üniversitesinde de Filistin’e destek için kamp kurulması eklendi.

Kanada’nın önde gelen üniversitelerinden McGill’de de öğrenciler kamp kurarak protestoya başladı. Öğrenciler, “Üniversitemizin soykırıma ortak olmasına izin vermeyeceğiz.” mesajı vererek Filistin’e destek çağrısı yaptı.

McGill Üniversitesinin Montreal kampüsünde toplanmaya başlayan öğrenciler, açık alanda kurdukları kampta “Yaşa Filistin” ve “Yatırıma Son” sloganları attı. Üniversitenin İsrail’in Gazze’deki saldırılarını destekleyen şirketlere sağladığı mali yatırımlara son vermesi çağrısında bulundular. McGill Üniversitesinde öğrenciler, şubat ayında da Gazze’ye destek için açlık grevi gerçekleştirmişti.

Londra’da yüz binler sokakta: Silah satışlarını durdurun

Londra’da her cumartesi düzenlenen Filistin eylemlerinde bu hafta da yüz binler Filistin’deki katliamı protesto etmek için sokaktaydı. Silah satışlarının durdurulması talep eden göstericiler, ABD’deki eylemlere de selam gönderdiler.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Parlamento Meydanı’nda toplanan yüz binler, İsrail’in katliamlarına Sunak iktidarının da ortak olduğunu söyleyerek, silah satışlarının durdurulmasını talep etti.
ABD’deki öğrenci eylemlerine de selam gönderilen eylemde, ateşkesin ilan edilmesi ve savaş suçlularının da yargılanması istendi.

Öte yandan eylemlerin büyüme potansiyeli yüksek olan bir başka şehir ise Atina oldu. Atina üniversitelerine ve orta öğrenime bağlı öğrenci gençlik örgütleri, Filistin halkının İsrail Devleti tarafından katledilmesine karşı gösteri yapan ABD’li öğrencilerle dayanışma eylemi düzenledi.

Birbirinden kopuk fakat birbirinden etkilenerek gelişen eylemler yeni bir enternasyonal gençlik hareketinin ilk adımları gibi.

Yasanacak Dünya:
Related Post