Yasanacakdunya.org, yasanacak. dünya , isci sinifi, alinteri ,
X

Stuttgart’ta 25 Kasım eylemi

Stuttgart Kadın Platformu “Aktionsbündnis 8. März”’in çağrısıyla, yaklaşık 500 kişi Marienplatz’da toplandı.

25 Kasım günü Almanya’nın Stuttgart kentinde de miting ve yürüyüş vardı. Çoğunluğu genç kadınlardan oluşan kortejde en önde Karşılıksız kalmayacak! (We fight bac) pankartı taşındı. Anti faşist gençliğin de katıldığı eylemde, Kadın Sığınma Evi (Frauen helfen Frauen), Alınteri, Kadın Gözüyle, TJKE, SKB, ADKH, Engelli Kadın Danışma Merkezi (FETZ Stuttgart) ve İranlı Kadınlar (Feminists for Jina) yürüyüşün başında ve sonunda yapılan mitinglerde söz aldılar.

En önde genç kadınlar yer aldı, ortada ve arkada erkekler. Ses aracından erkeklere yönelik kısa bir konuşma yapıldı ve kortejin neresinde yürüyecekleri açıklandı. Marienplatz’da başlayan yürüyüş, Feuersee ve Theodor-Heuss-Strasse’den geçerek, Kleiner Schlossplatz’da sona erdi.

Alınteri ve Kadın Gözüyle, Almanca yaptığı konuşmasında “Türkiye ve Kürdistan’da en güçlü dinamiğin kadın hareketi olduğunu, İstanbul Sözlesmesi’nden Türk devleti çekilse de, kadınların artan şiddete karşı öz savunma çağrıları ve eylemleri yaptıklarını, deprem bölgelerinde Kadın Dayanışması’nın bir ağ gibi yayıldığını, işçi kadınların da en önde mücadele ettiklerini, bu hareketten öğrenmek gerektiğini” anlattı.

Kürt Kadın Hareketi, TJK-E de dinci gerici, ırkçı ve cinsiyetçi politikalara karşı öz savunma ve örgütlenme çağrısı yaptı. Ayrıca savaşa karşı, yerel, bölgesel ve küresel düzeyde ortak eylem ve etkinlik çağrısı yaptı. Kadınların sınıflı topluma ve ataerkil düzene karşı direnişe öncülük edecekleri ve dünyayı değiştirecek sihirli formülü bulduklarını söyledi.

Kadın Cinayetleri Davaları – 8 Mart Grev Yürüyüşü

Platform olarak, Cannstatt vb. kadın cinayetleri davalarının izlendiği, 8 Mart’ta grev yürüyüşünün örgütlendiği, şiddetin mahkemelerden polise ve medyaya uzanan, sisteme dayalı ve yapısal olduğu, sadece göçmen kadınların şiddete uğramadığı, tecavüzcü ve katillerin göçmen olduğu yönündeki ırkçı propagandanın teşhir edilmesi, AfD’de yansımasını bulan gerici toplumsal dalgaya karşı günlük yaşamın içinden tavır konulması, polisten yardım beklemek yerine öz savunmaya öncelik verilmesi gerektiği söylendi. Erkeklere ise kadına yönelik şiddet durumlarında müdahale etmeye çağrısı yaptı.

Tacizci Polis Şefi Teşhir Edildi

Theodor-Heuss-Strasse üzerindeki polis merkezi önünden geçerken, tacizci polis şefi Andreas Renner teşhir edildi. Çevik kuvvetin hemen polis merkezini korumaya aldığı görüldü. Andreas Renner, kadın meslektaşlarını “Kariyer basamaklarında yükselme“ vaadleriyle taciz etmiş, hakkında açılan davada en az iki kadın meslektaşı aleyhine şahitlik etmesine rağmen, “Delil yetersizliğinden” serbest bırakılmıştı. Renner, Kasım 2021’de açığa alınmasına karşın, ayda 8457 Euro almaya devam etmişti. Stuttgart eyalet mahkemesi Renner’i serbest bıraktı, başsavcılık buna karşı üst mahkemeye başvurdu. Konunun İçişleri Bakanı Strobl’a kadar uzandığı düşünülüyor. Renner’in görevi İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Müdürlüğü arasında ara halka işlevi görmekti.

Polis yürüyüş boyunca, havai fişeklere müdahale etme tehdidi savurdu ve yan pankartların birleştirilmemesi konusunda uyarılar yaptı.

Yasanacak Dünya:
Related Post