Yasanacakdunya.org, yasanacak. dünya , isci sinifi, alinteri ,
X

Stuttgart’ta 8 Mart binleri birleştirdi

Almanya’nın Stuttgart kentinde 8 Mart Kadın Platformu, sendika binasındaki grev toplantısından sonra, Schlossplatz Meydani’nda 8 Mart’ı kutladı.

Stuttgart’ta bir kez daha kadın hareketi ve grev yaklaşık 5 bin kişilik bir eylemde birleştirildi. Verdi sendikası dışında, Kürt Kadın Hareketi, Kadın Gözüyle, SKB, ADKH, Frauen Kollektiv, Die Linke alanda yerlerini aldılar.

Galeria Kaufhof mağazasından bir kadın emekçi, mağazaların kapanması, kadın emekçilerin işten atılması ve yoksullaga yuvarlanması üzerine bir konuşma yaptı. Ayrıca, toplumdaki sağa kayış, Latin Amerika – özelde Şili, anaokulları vb. konular işlendi. Travma uzmanı Prof. Julia Gebrande, cinsel şiddet üzerine konuştu. Toplam 6 konuşmanın yanında, moderasyonda Wildwasser ve Kadın Sığınma Evi „Frauen Helfen Frauen“ çalışmasına değinildi. Ortadoğu üzerine bir konuşmanın olmaması büyük bir eksiklikti.
Verdi sendikası yöneticisi Ariane Raad, röportajlarda pek çok kadının emeklilikten sonra yoksulluk çektiğine değindi.

Pankartlardan, “8 Mart’ta Sokağa, Kadın Mücadelesine!”, “Kadının Bedeni Kendine Aittir!“, “Verdi – Biz Yoksak, Mağazalar da Yok!”, “Kadına Karşı Şiddetin Farklı Yüzleri Varsa, Direnişin de Var!”, “Tüm Çiçekleri Kesebilirsiniz, Ama Baharı Durduramazsınız! – Verdi Sendikasi“ sloganları yükseldi.

Binlerce kadın baharı müjdelermiş gibi, tüm renkleriyle miting ve yürüyüşte yer aldı. Sağlık çalışanları, hizmet işçileri, sayılmayan emeğin ordusu ev kadınları, öğrenci kadınlar, Kürt kadınlarının mor rengi, Anti-faşistlerin kızılı, LGBTI’nin gökkuşağı renkleri birbirine karıştı ve binleri birleştirdi.

Dillerinde binlerce yıllık baskının, sömürünün, eşitsizliğin, cinsiyet ayrımcılığının sloganları, ellerinde erkek egemen sistemin yüzüne vurur gibi, “Sizin egemen düzeninizi yıkacağız”, “Artık yeter!“ şiarlarıyla, güneşli ve soğuk havayı ısıtan direngenlikleriyle, umut oldular binlerce kadın!

Yasanacak Dünya:
Related Post