Yasanacakdunya.org, yasanacak. dünya , isci sinifi, alinteri ,
X

Tüm dünyada Rojava işgali protestoları devam ediyor

Türk devletinin Rojava’yı işgal saldırılarına karşı bugün yine her yerde eylem vardı

HABER MERKEZİ– Türk devletinin Rojava’ya dönük işgal saldırılarına karşı Avrupa’nın ve dünyanın bir çok kentinde yine sokaklara çıkıldı

Kürt yurtsever kurumlarının çağrısı üzerine, Sydney’den Brüksel’e, Atina’dan Berlin’e, Köln’den Stuttgart’a, Zürich’ten’den Strasbourg’a, yapılan eylemlerde Türkiyeli ve Kürdistanlı kurumların yanı sıra yerli antifaşist ve devrimci kurumlar da yerlerini aldılar.

Köln

Almanya’nın Köln kentinde on binler Deutz’da buluştu. Mitingte yapılan konuşmaların ardından kalabalık yürüyüşe geçti. Deutz semtini boydan boya yürüyen kitle hiç susmadı, Rojava’yı işgale kalkışan Türk devletine öfkesini dile getiren sloganları haykırdı. Kuzey ve Doğu Suriyeli gençlerin eyleme yoğun katılımı dikkat çekti.

Yürüyüşe yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Paris

Fransa’nın başkenti Paris’te, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı bir araya gelindi. Kürdistanlı ve Türkiyeli kurumların yanı sıra Fransız kurumlar, siyasi partiler, Arap, Ermeni, Tamil, Cezayir, Kabil halkları, feminist örgütlenmeler Republique Meydanı’nda toplanmaya başladı.

Eyleme katılanların sayısının 30 binin üzerinde olduğu öğrenildi.

“Stop Erdoğan” diyen kitle, uluslararası güçlerin Rojava’yı korumaya alıp hava sahasını kapatmasını ve tüm elçilerini geri çağırmasını istedi.

Alanda ülkenin en büyük sendikası CGT ve Solidaires sendikası da önlükleriyle yerlerini aldı.

Melbourne

Avustralya’nın Melbourne kentinde Demokratik Kürt Toplum Federasyonu’nun çağrısıyla bine yakın kişi Rojava için yürüdü. Yürüyüşe Yeşiller Partisi Milletvekili ve Victoria Eyaleti Milletvekili Samantha Ratnam, Avustralya Sendikalar Birliği Temsilcisi Colin long, Savaşa Karşı Doktorlar Temsilcisi Dr. Jenny Grounds, Avustralya’nın tanınmış insan hakları savunucusu, Yazar Arnold Zable, Kürt dostu Tarih Profesörü John Tülly olmak üzere çok sayıda kişi de katıldı.

Eyalet Kütüphanesi önünde bir araya gelen kitle, Federasyon Merkezine kadar yürüdü.

Manchester

İngiltere’nin Manchester kentinde Nortwest Kurdish Community Center tarafından Rojava için eylem düzenlendi.

Eylemde, YPG-YPJ, QSD selamlanırken, sık sık “Katil Erdoğan” sloganı atıldı.

Konuşmalarda, Kürtlerin ulusal birliği için mesajlar verildi.

Roma

İtalya’nın başkenti Roma’da Komite Kurda’nın öncülüğünde kitlesel bir gösteriyle Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Piazza Dell’Indipendenza başlayan yürüyüşte Roma hükümetine “Bir an önce Türk devletiyle askeri, ekonomik ve siyasi ilişkilerini dondur” çağrısı yapıldı. Yürüyüşün ardından bir mitingin de gerçekleştirildiği gösteride işgal saldırısının sona ermesine kadar protestoların süreceği bildirildi.

Stuttgart

Almanya’nın Stuttgart kentindeki eylemde Kobanê meydanında bir araya gelindi, Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırısını protesto edildi. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kalabalık kitle Türk devletinin saldırılarını kandı.

Frankfurt

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen yürüyüşe 10 binden fazla kişi katıldı.

Kortejin en önünde küçük çocuklar, Rojava’da Türk devletinin saldırılarında katledilen çocukların fotoğraflarını taşıdı.

Frankfurt Belediye Meydanı’na yürüyen kitle, yol boyunca, “Katil Erdoğan”, “Biji berxwedana YPG, YPJ”, “Biji berxwedana Rojava” sloganları attı.

Berlin

Almanya’nın başkenti Berlin’de on binlerce kişi, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla Hermanplatz’da toplandı.

Zürich

Türk devletinin işgaline karşı Zürih’te on binler yürüdü. İşgale karşı öfkenin sel olduğu yürüyüşte, halkların direnişi selamlandı. Gün boyunca “İşgalciler kaybedecek” diye haykıran on binler, “Rojava kaybederse insanlık kaybeder” mesajı verdi.

Brüksel

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki eylem kalabalık bir şekilde gerçekleşti. Saint Gilles Meydanı’nda düzenlenen eylemde “Biji YPG”, “Biji YPJ” sloganları atıldı.

Yaşanacak Dünya:
Related Post