Yasanacakdunya.org, yasanacak. dünya , isci sinifi, alinteri ,
X

ABD: ‘Siyah Yaşamlar İçin’ genel grev

“Siyah Yaşamlar için Genel Grev” koalisyonu, 19 Haziran’dan sonra ikinci kez, 20 Temmuz tarihinde ülke genelinde genel grev düzenliyor

ABD’de “Siyah Yaşamlar için Genel Grev” koalisyonu, 19 Haziran’da gerçekleştirilen grevden sonra, 20 Temmuz’da ikinci kez ülke genelinde genel grev kararı aldı.

Grev ve protestolar Boston, Chicago, Denver, Durham, Harrisburg, Hartford, Houston, Los Angeles, Memphis, Miami, Milwaukee, New Martinsville, Oakland, Orlando, Philadelphia, Pittsburgh, Providence, Sacramento, Scranton, Seattle, St. Paul, Toledo, Yakima içinde olmak üzere en az 25 kentte gerçekleştirilecek.

Ağırlıklı olarak siyah ve göçmen emekçilerin yer alacağı eylemlere fast-food, havaalanı, sağlık alanı ve diğer sektörlerden on binlerce işçinin katılması bekleniyor. Grevin daha ziyade -George Floyd’un öldürüldürüldüğü esnada “nefes alamıyorum”feryadını temsilen- 8 dakika 46 saniyelik iş bırakmalar şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Grev aynı zamanda, McDonald’s, Amazon, Uber ve Lyft gibi şirketlerin gerçekleştirdiği yoğun emek sömürüsüne dikkat çekecek; ücretlerin yükseltilmesi ve sendikal hakların tanınması taleplerini yineleyecek.

Grevin çağrıcıları arasında, Hizmet Emekçileri Uluslararası Sendikası (SEIU), Taşımacılık Sendikası (International Brotherhood of Teamsters), Öğretmenlerin Amerikan Federasyonu (AFT), Birleşik Tarım İşçileri (UFW), Birleşik Yiyecek ve Ticaret İşçileri (UFCW), Amerika’nın Komünikasyon İşçileri (CWA), Birleşik Taşımacılık Sendikası (ATU), New York Eyaleti Hemşireler Derneği ve “15 Dolar için Mücadele” gibi örgütlü sendikalar var. Koalisyon, kendisini “anti-kapitalist” olarak tanımlayanlardan liberal kurumlara kadar geniş bir yelpazeye sahip.

Köleliğin Kaldırılış günü 19 Haziran’da yapılan ilk grev çağrısına yanıt veren Liman İşçileri Sendikası (ILWU) ve Birleşik Otomobil İşçileri Sendikası (UAW), George Floyd’un öldürülmesiyle başlayan protestolara destek için iş bırakmıştı. Liman işçileri, Batı Yakası’ndaki 29 limanda 8 saatlik grev yaparken, otomotiv fabrikaları da 8 dakika 46 saniyelik sembolik grevler gerçekleştirmişti.

Yaşanacak Dünya:
Related Post