Yasanacakdunya.org, yasanacak. dünya , isci sinifi, alinteri ,
X

Attika’da temizlik işçileri eylemde

Yunanistan’da temizlik işçilerinin iş güvencesi talebiyle yaptıkları eylem nedeniyle çöpler toplanamıyor.

 

HABER MERKEZİ- Atina, Doğu Attika, Batı Attika ve Pire illerinin içinde bulunduran Attika belediyelerinde geçici olarak çalışan temizlik işçileri Pazar akşamından beri eylemdeler.

3 gündür iş bırakan işçiler bu sabah İçişleri Bakanlığı’nın önünde toplanıp protesto gösterisi düzenledi. Eyleme 2 bin civarında işçi katıldı.

Geçici statüde çalışan işçiler kadroya alınma talebini içeren sloganlar attılar. Öfkeli kalabalık İçişleri Bakanı Panos Skourletis ile görüşmek üzere Bakanlığa giden Yunanistan Belediyeler Birliği (KEDE) Başkanı Yiorgos Patoulis’e yaklaşmak istedi. Ancak, Patoulis ve yanında bulunan heyet polisin araya girmesiyle oradan uzaklaştırıldılar.

Bunun üzerine işçiler Bakanlığın önünde çöp tenekeleri boşaltıp çöpleri ateşe verdi ve binaya boya fırlattı.

Parlamento’ya yürüyen göstericiler Meclis Başkanı Nikos Voutsis ile görüşmek istediler ve binaya girmeye çalıştılar. Polis gaz bombasıyla işçilere saldırdı, bir kadın işçi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Sözleşmeli çalışan temizlik işçilerinin, Sayıştay kararıyla sözleşmelerinin uzatılmasının anayasaya aykırı olduğu kararlaştırılmıştı. Kararın ardından, yaklaşık 10 bin temizlik işçisinin işsiz kalma olasılığı ortaya çıkmıştı.

Temizlik işçilerinin grev yapması üzerine sokaklarda çöp dağları oluştu.

Yaşanacak Dünya:
Related Post