Yasanacakdunya.org, yasanacak. dünya , isci sinifi, alinteri ,
X

Avustralya: Esso işçilerinin grevi 1. yılını dolduruyor

Petrol ve gaz tekelinin ‘bakım işleri’ni yürüten UGL’nin işten çıkardığı işçiler 360 günün üzerinde bir süredir grevdeler

HABER MERKEZİ- Petrol ve gaz tekeli Exxon Mobil’in Avustralya kolu Esso Şubat 2017’de kıyıda ve denizdeki faaliyetlerinde „bakım işleri“ni yürütmesi için „Mühendislik ve Madencilik“ şirketi UGL ile kontrat imzaladı.

UGL bir süre sonra bünyesinde çalışan sendikalı 230 işçiyi topluca çıkardı. Sonrasında ise aynı işçilere, sosyal-sendikal haklarını budayan ve ücretlerde yüzde 15-30 aralığında indirimleri içeren bir teklif sundu.

Bu dayatmayı kabul etmeyen işçiler 22 Haziran 2017’de greve başladılar. UGL patronları dışarıdan çok sayıda işçi bulup yerleştirdi. İşçiler, grev kırıcı saldırıyı püskürtememiş olsa da eylemlerini aralıksız sürdürüyorlar.

Değişik emekçi kesimlerden ve sendikalardan destek alan grevciler ancak dayanışma ağının daha güçlü örülmesiyle kazanabileceklerinin farkındalar. Bu nedenle dayanışma çağrılarını yüneliyorlar. Aşağıdaki linkten bu çağrıya yanıt verebilirsiniz:

http://www.labourstart.org/go/ugly

Yaşanacak Dünya:
Related Post