Yasanacakdunya.org, yasanacak. dünya , isci sinifi, alinteri ,
X

Şili’deki protestolarda 2 bin 500 kişi yaralandı

14 Ekim’den bu yana sürmekte olan sokak gösterilerine polis ve askerin saldırıları sonucu en az 23 kişi hayatını kaybetmişti

HABER MERKEZİ– Şili Kızılhaç başkanı Patricio Acost, ülkede haftalardır devam eden protestolarda yaralanan kişi sayısının 2 bin 500’ü aştığını belirtti.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Patricio Acosta Cuma günü yaptığı açıklamada, Şili’deki gösteriler sonucunda son haftalarda, onlarcası ciddi silah yaralanması olmak üzere 2 binden fazla insanın yaralandığını bildirdi.

Öte yandan, Şili’de süren protestoların ardından hükümet, şirketlere yönelik vergi kesintisi planını askıya aldı. Hazine Bakanı Ignacio Briones, 23 kişinin hayatını kaybettiği protestolar sonrası, şirketlerden alınan vergilerin azaltılmasına yönelik plandan vazgeçtiklerini duyurdu.

Muhalefet liderleri, zenginlere yönelik vergi kesintisi planının askıya alınmasının yeterli olmadığını, diktatör Augusto Pinochet döneminde oluşturulan ve doğal kaynakların özelleştirmesine imkan tanıyan anayasanın değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Başkent Santiago’da en önemli ulaşım aracı olan metroya biniş ücretlerine gelen zamma karşı “turnikeden atlama” eylemiyle 14 Ekim’de başlayan protestolar, polis ve askerin şiddet kullanmasıyla büyümüştü. Gösterilerin ülke geneline yayılması üzerine 3 bölge ile 11 şehirde güvenliğin orduya bırakılmasını kapsayan “acil durum” ve “sokağa çıkma yasağı” ilan edilmişti.

Yaşanacak Dünya:
Related Post