Yasanacakdunya.org, yasanacak. dünya , isci sinifi, alinteri ,
X

Göçmenler kazandı!

Yunanistan’da üçyüz göçmenin 44. günündeki açlık grevleri hükümetin geri adım atmasıyla zafere ulaştı

Açlık grevinin 44. günü, üçyüz göçmen sonunda kazandı. Yunan Hükümeti önceki gün göçmenlerin taleplerinin büyük bölümünü kabul etti.

Üçyüz göçmene Yunanistan‘da kalıcı “devlet güvencesi” tanındı. Bu statü, göçmenlere, Schengen ülkelerine seyahat hakkı dışında bütün hakları sağlıyor. Dahası, hükümet legal bir statü sahibi olabilmek için Yunanistan’da 8 yıl yaşamış olmanın yeterli olacağını (önceden ve şimdi de bu süre 12 yıldı) açıkladı.

Üçyüz göçmenin açlık grevi tüm toplum için umut oldu

Hükümetin üçyüz göçmen açlık grevcisinin taleplerinin çoğunu karşılaması, sadece hiç girişilmemiş bir mücadelenin kaybetmeye mahkum olduğunu kanıtlıyor. Bu durum işçi sınıfı ve emekçilere, AB, IMF ve Avrupa Bankası Ajandası‘nın onaylanmadığını da göstermiştir. Kararlı militan bir ruh ve geniş bir sosyal dayanışma somut sonuçlar getirebilir. Yunanistan ve Avrupa’da yaşayan yabancı işçilere karşı ayrımcılığın yıkılması için kuşkusuz önümüzde uzun ve zorlu bir mücadele uzanmaktadır. Ancak, üçyüz göçmenin kendilerini ortaya koymaları yeni bir umut kapısı açmıştır.

Eylemin Hukuk Fakültesi’nden başladığı ilk günden hastaneler sürecine kadar bu zorlu mücadelede yanımızda olup bizi destekleyenlere (ve diğer birçoklarına) teşekkür ederiz. Fakat her şeyden önce işçi sınıfının saflarına katılmalarından onur duyduğumuz üçyüz savaşçıya “Hoşgeldiniz” diyoruz.

Atina, 9 Mart 2011
Üçyüz göçmen açlık grevcisi için Dayanışma İnisiyatifi

admin:
Related Post