DÜNYAManşet

Kenya ve Nijerya’da polis, Covid-19’dan fazla insan öldürdü!

Kenya ve Nijerya’da Covid-19 önlemi alan polisler, virüsten fazla insanın ölümüne neden oldu

Covid-19’un 11 can aldığı Doğu Afrika ülkesi Kenya’da polis sokağa çıkma yasağına uymadığı gerekçesiyle 12 kişiyi öldürdü. 13 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiği Nijerya’da ise polis kurşunu ile 18 kişi can verdi.

Kenya’da şu ana kadar 234 Covid-19 vakası görülürken, hastalığa yakalananlardan 11 kişi hayatını kaybetti.

Kıtanın batısında Nijerya’da ise sokağa çıkma yasağına uymadıkları gerekçesiyle 18 kişi polis tarafından öldürüldü.

İnsan Hakları Ulusal Komisyonu (NHRC) tarafından yayımlanan raporda, koronavirüsle mücadele kapsamında, ülkenin bazı eyaletlerine uygulanan sokağa çıkma yasağının uygulanması çerçevesinde güvenlik güçlerinin son 2 haftada 18 kişiyi öldürdüğü belirtildi.

Raporda güvenlik güçlerinin yasağı uymayan 33 kişiye de işkence yaptığı ve olaylarda çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade edildi.

442 vakanın tespit edildiği Nijerya’da, 13 Covid-19 hastası hayatını kaybetti.

Etiketler
Daha fazlası

İlgili

Close