İŞÇİ SINIFIManşet
Fiyatlar artıyor, ücretler düşüyor!

İsviçre Sendikalar Birliği (SGB) tarafından organize edilen mitingde, işçi ve emekçiler enflasyon karşısında eriyen ücretlerin artmasını talep etti.
Başta İsviçre olmak üzere Avrupa’nın genelinde artan sağlık sigortası, kira, ısınma, ulaşım ve yemek giderlerinin günden güne artmasının yanı sıra ücretlerin ve emekli maaşlarının sabit kalarak her şeyin daha pahalı hale gelmesi İsviçreli Sendikalar Birliği (SGB) tarafından çeşitli eylemlerle protesto edildi.
Özellikle Avrupa genelinde iki yıldır hızla artan gıda ve temel ihtiyaçlar karşısında patronların karları artarken işçi ve emekçilerin yaşam standartları ise günden güne erimeye başladı.
“Şimdi sıra bizde: Herkesin ücretini artırın!” talebiyle bir araya gelen sendikalar İsviçre’nin başkenti Bern’de yürüyüş gerçekleştirdi. Enflasyonun tamamen dengelemesi ve herkes için en az yüzde 5 daha fazla ücret talebinin öne çıktığı eylemde, “Kadın işçilerin maaşlarını yükseltilmesi, ücretlerin 4.500 Fank’ın altına indirilmemesi ve eğitimli insanlar için en az 5 bin Frank ödenmesi” dile getirildi.

Yaşamak için yeterli emekli maaşı talebinin de öne çıktığı yürüyüşte, Kapitalizm karşıtı sloganlar belirleyici oldu.
Türkiye’li devrimci örgütlerin de katıldığı eylemde TİKB’liler de yer aldı.
Eylem müziklerle devam ediyor…



