DÜNYA

Köln’de Kürt gençlerinde eylem

Kürt gençlik örgütü Ciwanên Azad Avrupa çapında “Abdullah Öcalan ve tüm politik tutsaklara özgürlük” adıyla eylemleri düzenliyor.

Bunlardan birisi de Köln’de dün açılan ve gün boyu açık kalan çadırdan sonra bu gün yapılan yürüyüş oldu. Abdullah Öcalan ve Avrupa’dan gerillaya katılarak ölümsüzleşen gençlik örgütü üyelerinin resimlerinin taşındığı eylem saat 14.00’te Köln Bahnhofvorplatz’da mitingle başladı.

Burada yapılan konuşmalarda Abdullah Öcalan’ın tecritinin yanısıra Dersim’de Türk ordusu tarafından bilinçli çıkartılan ve günlerdir dağın taşın yanmasına değinildi. Üzerinde durulan başka bir konu ise Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın ölümüne mücadelesine duyarlılık çağrısı oldu.

Bir süre önce Kürt Halkının bütün sembollerini Almanya devletinin yasaklamasından kaynaklı, her eylemde olduğu gibi bu eylemde de yer yer polisin müdahaleleri ile karşılaşıldı.

NAV DEM adına yapılan konuşmada “Abdulah Öcalan’ın artık tecrit değil kayıp olarak değerlendirilmesi gerektiği. İki yılı aşkın süredir ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmediği, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi başta olmak üzere Avrupa’daki kurumlarında harekete geçmesinin istendiği” belirtildi.

Yaşanacak Dünya/Devrimci Proletarya adına yapılan konuşmada ise “Faşizm her tecrit politikası ile içerdekinden önce dışarıyı bütün bir toplumu hedefler. Abdullah Öcalan’ın tecriti ile kirli savaş politikasında ısrar edileceğinin mesajı Kürt Halkına yollanmaktadır. Hedeflenen dışarısıdır.

Türkiye cephesindeki tutuklamaların kendisi başlı başına direniş dinamiklerinin tecriti iken, sınıfa emekçilere, aydınlara, akademisyenlere başlarına geleceklerinin hatırlatılmasıdır. Hiçbir faşist rejimin tecrit politikaları bu güne dek amacına ulaşamamıştır. Geçici başarılarından sonra yırtılıp atılmıştır. Türkiye ve Kürdistan’ı kocaman bir hapishaneye çevirecek bu politikalarda yerle yeksan olmaya mahkumdur” denildi.

Ardından bildiriler dağıtılarak yapılan ve kentin en işlek caddelerini dolaşan yürüyüş kolu eylemini Appellhofplatz ‘da sonlandırdı.

Daha fazlası

İlgili

Close