DÜNYAManşet

Filistinlilerin katliamı karşısında “Korkuya karşı insan kalabilmek“

Belçika’da dört STK ABD silahlarının İsrail’e Liege’den taşındığını teşhir etti, İsrailli savaş karşıtı hareket yardım konvoylarını koruyor.

Filistin halkının katliam ve sürgünle en son sığındığı Refah’ta da katlinin devam etmesi hemen her kesimin sesini değişik yöntemlerle yükseltmesini beraberinde getirdi. İsrailli faşist gurupların ise insanlık dramının dorukta olduğu Gazze’ye giden ilaç ve gıda yardımlarına saldırıları arttı.

Bunun üzerine İsrailli savaş karşıtı guruplar da faşistlerin yağmaladıkları ve yerlere döktükleri malzemeleri korumak için, konvoyların geçtiği yerlerde nöbet eylemi başlattı. Barış yanlıları kurdukları insan zinciri sayesinde bir çok yağma olayını da engelliyor.

Barış için insan zinciri de oluşturan Standing Together (Birlikte Durmak) isimli barış koalisyonunun liderlerinden Alon-Lee Green “Bu Gazze’deki masum insanların hayatıyla ilgili bir konu. O nedenle bu insani koruma gurubunu kurmaya karar verdik“ diyor. Gurubun barışı savunan Yahudiler ve Filistinlilerden oluştuğunu söyleyen Green,

Gazzeliler evlerini kaybetti ve aç. Ama bu aynı zamanda bizim korkuya karşı insan kalabilmek, toplumumuzun ruhunu koruyabilme mücadelesiyle de ilgili bir hareket. Ölüme karşı yaşamı, nefrete karşı dayanışmayı savunmak istiyoruz“ dedi.

STK’lar taşınan silahları ifşa etti

Belçika’da ise dört sivil toplum kuruluşu ABD’den İsrail’e giden silahların Belçika’nın Liege Havalimanı aracılığıyla gönderildiğini açıkladı. STK’ların elde ettiği bilgilere göre en az 70 ton askeri malzeme arasında küçük silahlar için mühimmat ve fünyeler ile F-35 ve F-16 savaş uçakları için parçalar bulunuyor. Askeri malzemelerin havalimanının kargo bölümünde faaliyet gösteren Chalenge Airliens taşındığı varış yerinin ise İsrail’in Nevatim Hava Üssü olduğu tespit edildi.

Ülkenin bölgesel hükümetlerinden Valonya hükümeti STK’ların tepkisi üzerine havalimanları üzerinden İsrail’e silah aktarılmasını yasaklama kararı aldı. Başbakan yardımcısı ve Ulaştırma Bakanı Georges Gilkinet ise, Callenge Airlines hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıklamak zorunda kaldı.

Daha fazlası

İlgili

Close