DÜNYAManşet

İspanya askerleri Fas’lı göçmenleri denize attı

Fas’tan İspanya- Ceuta’ya 17 Mayıs’tan bu yana kitlesel göç dalgası başladı. Sınırı geçenler İspanya askerlerince denize atılıyor

Emperyalist kapitalist ülkelerin; savaşı, yoksulluğu ya da kendi sistemlerinin başka bir pisliği nedeniyle göç yollarına düşen insanlar, onların denizlerde boğulmaları, ölmeleri gibi insanlık dramı sahneleri çok gördük. Çokça tepki gösterdik.

Bu kez göç yollarında ölüm görüntüleri değil sosyal medyada dolaşan. İspanya toprağına geçmeyi başaran kadın ve çocuklar da dahil insanların yeniden denize atılması. İspanya devleti göçmen akınını durdurmak için insanlıktan nasibini almayan dip noktası yöntemler kullanıyor. İspanya göçmen akınını durdurmak için bölgeyi polis ve askeri birlikler gönderirken, 18 Mayıs’ta kolluk kuvvetleri sınırı geçen göçmenlere biber gazı ile saldırdı.

Fas’tan İspanya’nın Kuzey Afrika’daki toprağı olan Ceuta’ya 17 Mayıs’tan bu yana başlaayan kitlesel göç dalgasında şu ana kadar 5 binin üzerinde göçmenin sınırı geçtiği belirtiliyor. Büyük bir kısmı geri gönderilen göçmenlerin, bazılarının ise bölgeye gönderilen İspanya askerlerince denize attıldıkları görüntüler paylaşıldı.

 

 

Daha fazlası

İlgili

Close