
Almanya’nın Bergisch Gladbach kentinde faşist parti AfD’nin yaptığı bölge toplantısı protesto edildi.
Bergisch Gladbach’da, ırkçı faşist parti AfD’nin yaptığı bölge toplantısı protesto edildi. Protesto için toplantının yapıldığı salon önüne gelen çeşitli siyasal parti ve grupların bileşimi göstericiler yaklaşık 600 kişiydi.
Göstericiler faşizmi ve ırkçılığı protesto eden ve “Faşizm öldürür” yazan pankart ve dövizler taşıdı. Eylemde aynı içerikte sloganlar atıldı. Yapılan konuşmalarda, Fransa ve Amerika’daki ırkçı saldırılar da protesto edildi. Eylemi Alman sosyal demokrat partisi gençlik örgütü SPD jusos( genç sosyalistler) örgütledi.
Almanya’da 1930’larda Nasyonal Sosyalizm söylemi ile emekçilerin yakıcı taleplerini dillendirerek güçlenen faşistler, pandemi sürecinde AfD şahsında aynı şeyleri bir kez daha deniyorlar.
Günlük yaşamda ise ayrımcılık ve ırkçı saldırılar artıyor. Göçmenlere ev ve iş vermeme şeklinde kendini gösteren ırkçılığa koronavirüs döneminde Çin’den geldiği tahmin edilen insanlara yönelik ayrımcılık eklendi. Örneğin doktorların bu insanlara randevu vermeye yanaşmadığının tespit edildiği açıklamalar yapılıyor. Bazı yerlerde ise Çin’den geldiği tahmin edilen insanlara yönelik fiziki saldırılar düzenlendi.