DÜNYAİŞÇİ SINIFIManşet
Fransa: Demiryolu grevi özelleştirmenin kabulüne rağmen devam ediyor

Özelleştirme saldırısına karşı demiryolu işçilerinin grevi aralıklarla Haziran sonuna kadar devam edecek
HABER MERKEZİ– Frnasa’da Macron ve hükümetinin demiryollarının özelleştirilmesi konusunda hazırladığı tasarının „Ulusal Meclis“te onaylanmasına rağmen aralıklarla süren grev devam ediyor.
3 Nisan’da başlayan, her 5 iş gününden 2’sinde yapılan grevin Haziran sonuna kadar sürdürülmesi planlanıyor.
Öte yandan, özelleştirme saldırsının mecliste onaylanmış olmasının bu eylem takvimini nasıl etkileyeceği ilerleyen günlerde belli olacak.
Devletin tekelinde olan demiryolu ulaşımının „özelleştirilmesi, rekabete açılması, kararname ile değişiklikler getirilmesi ve özel ayrıcalıkları bulunan demiryolları çalışanlarının statüsünde değişikliğe gidilmesi“ gibi maddeleri içeren tasarı 454 kabul, 80 ret ve 29 çekimser oyu ile dün meclisten geçti.
„Reform“ tasarısının yasalaşması için 23-29 Mayıs tarihlerinde Senato’da görüşülmesi ve en geç Temmuz ayı başında nihai olarak oylanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.