DÜNYAİŞÇİ SINIFI

Hyundai işçileri bugün de 4 saat iş bırakıyor

G. Kore’de Hyundai işçileri 4’er saatlik kısmi grevin ikinci etabında bugün de iş bırakma eylemi yapıyorlar.

hyudai-grev

HABER MERKEZİ– Güney Kore”deki en büyük otomobil üreticisi olan Hyundai Motor Co. işçileri geçtiğimiz Perşembe günü yaptıkları -4 saatlik- ‘ksmi grev’in ikinci etabında bugün de 4 saatlik iş bırakma eylemi yapıyorlar.

Sendika, ücret zamları ve iş güvenliği konusunda ileri sürdükleri taleplerin patronlar tarafından kabul edilmemesi üzerine iki günlük ‘kısmi grev’ kararı almıştı. Bu çerçevede işçiler haftasonu fazla mesai de yapmadılar.

Sendikalı işçiler şu anda 154.833 won (137.26 dolar) olan aylık ücretlerde artış yapılmasını ve şirketin 2016 yılı net karının yüzde 30’una eşit prim-ikramiye ödenmesini talep ediyorlar. Ayrıca, şirketin “gelecekteki üretim teknolojisindeki ilerlemelerinden bağımsız olarak istihdamlarını garanti altına almalarını” da talep ediyorlar.

Patronlarla Çarşamba günü bir kez daha görüşmek üzere bir araya gelinecek.

Etiketler
Daha fazlası

İlgili

Close