DÜNYAManşet

Köln sokakları “Bijî berxwedana Efrîne” sloganıyla doldu

Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla Almanya’nın Köln kentinde “İşgalci girişimlere karşı her yer Efrîn, her yer direniş” sloganı ile düzenlenen yürüyüşe yüz bine yakın kişi katıldı. Polisin saldırgan tavrı ve yeni katılımlarla artan kitle ile Köln kenti adeta eylem yerine döndü.

Aralarında Yaşanacak Dünya/Devrimci Proletarya’nın da bulunduğu; devrimci demokrat, yurtsever, anti faşist Alman gurupları vb. altmış iki kurum ve parti tarafından organize edilen miting ve yürüyüş saat 11:00’de Ebertplatz’da başladı.
efrin protesto 1efrin protesto 2
İlerleyen saatlerde yeni katılımlarla adeta kent eylem alanına döndü. Köln “Bijî berxwedana Efrîne” “Her Yer Efrin Her Yer Direniş” sloganı ile inletildi.
efrin protesto 3efrin protesto 4
Alman polisi, Abdullah Öcalan’ın posterlerinin de olduğu yasaklı bayrakları bahane ederek sık sık yürüyüş kolunu durdurdu. Ardından TOMA ve panzerlerle bölgeyi ablukaya alarak kitlenin yürüyüşünü engelledi.

efrin protesto 5

Polisin yürüyüşü engellemesi ardından binlerce kişi Köln sokaklarına dağıldı.

efrin protesto 6

Kitle, başta Ebertplatz, Köln Dom, merkezi tren istasyonu olmak üzere birçok sakak ve meydanda “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Efrîne” sloganları ile dağılarak, Alman ve Türk devletinin saldırgan politikalarını protesto etmeyi sürdürdü.

efrin protesto 7

efrin protesto 8
Kenttin birçok sokağı trafiğe kapatılırken, tren seferleri de durduruldu.
Köln sokaklarınki protestoları devam ederken polis kitleye TOMA’larla saldırdı.

Alınteri ve Yaşanacak Dünya okurları da eylemlerde Almanca “İşgalciler Kürdistan’dan gitsin” pankartı ve bayrakları ile yer aldı.
efrin protesto 9efrin protesto 9
Alanda TİKB bayrağı da göze çarpıyordu.

Etiketler
Daha fazlası

İlgili

Close