DÜNYAİŞÇİ SINIFIKADINManşet

Kamboçya’da 100’ün üzerinde kadın işçi zehirlendi

Kamboçya’da ‘JC Toyoma’ şirketine ait fabrikadan yayılan toksit gazlardan zehirlenen kadın işçiler hastaneye kaldırıldı

HABER MERKEZİ– Kamboçya’nın Takeo eyaletinin batı bölgesinde bulunan, “JC Toyoma” şirketine ait hazır giyim fabrikasında 100’ün üzerinde kadın emekçi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Yerel basının bildirdiğine göre, önceki gün yaşanan olayda, fabrika içinde yayılan toksit dumanların etkisiyle kadın işçiler baygınlık geçirdiler.

100’ün üzerinde işçinin civardaki sağlık ocaklarına götürüldüğü, diğer işçilere ise “izin” verilerek evlerine gönderildikleri bildirildi.

Dünya markalarına ve dev tekellere üretim yapan tekstil sektörünün büyük bir kısmı Bangladeş, Hindistan, Kamboçya gibi Asya’nın bağımlı kapitalist ülkelerinde yoğunlaşmış durumda. Bu sektörde toplamda 70-75 milyon işçi “istihdam” edilemkte ve bunların yüzde 75-80 gibi ezici çoğunluğu kadınlardan oluşmakta.

Ağır çalışma koşullarında kölece çalıştırılan kadın emekçiler aynı zamanda cinsel taciz gibi saldırılarla da sıkça karşılaşmaktalar.

Etiketler
Daha fazlası