GÖÇMEN EMEKÇİLERGREV HABERLERİİŞÇİ SINIFIManşet
Amazon işçileri ‘Prime Day’de greve çıkacak

Amazon işçileri kötü çalışma koşulları sebebiyle ‘Prime Day’ kampanyası günlerinde greve hazırlanıyor
HABER MERKEZİ– ABD’nin Minnesota eyaletinde E-ticaret tekeli Amazon’un işçileri kötü çalışma koşullarına karşı 15 Temmuz Pazartesi günü greve çıkacak.
İşçiler grev için Amazon’un her yıl dünyadaki Prime üyelerine özel indirimli fiyatlar sunduğu „Prime Day“ kampanyası gününü seçti.
Amerikan basınının aktardığına göre, Minnesota eyaletinde bulunan Shakopee şehrindeki depoda çalışan işçiler grev günü aynı zamanda sokak gösterisi düzenleyecekler.
Çalışma saatlerinin artırılmasından şikayetçi olan işçiler, çalışma yoğunluğu ve temposunun düşürülmesini ve geçici işçilerin daimi çalışanlara dönüştürülmesini talep ediyor.
Grevi Afrikalı göçmen işçilerin temel hakları için mücadele eden „Awood Center“ örgütlüyor. 1,000 işçinin çalıştığı Shakopee’deki depoda işçilerin çoğunluğu göçmen emekçilerden oluşuyor.