DÜNYAİŞÇİ SINIFI
Arjantin’de onbinler sokağa çıktı
Onbinlerce işçi bugün Buenos Aires’te hükümetin neoliberal reformlarına karşı yürüdü
HABER MERKEZİ– Bugün Arjantin’de hükümetin neoliberal reformlarını protesto etmek için onbinlerce emekçi Buenos Aires’de yürüyüş gerçekleştirdi.
Onbinlerce emekçi çeşitli kollardan miting alanına aktı. Şehirde trafik kilitlendi.
Yürüyüşten kareler…
Ülkenin en büyük sendikası CGT (Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu) ve Arjantin İşçileri Merkezi (CTA) liderliğindeki yürüyüş, Başkan Mauricio Macri’nin emek ve emeklilik reformları dayatmalarına karşı çıkmak için yapıldı. Yerel saatle 15’te başlayan eylemde onbinlerce emekçi çeşitli yürüyüş kollarından miting alanına geldi.
İşçiler “emek reformlarının işçilerin haklarını azalttığını, ücretleri düşürdüğünü ve sendikal örgütlenmeyi daha zorlaştırdığını” söylüyor.
Macri hükümetinin “kemer sıkma önlemleri” adı altında yaptığı neoliberal reformlar 2016 yılından beri kamu ve özel sektörde 179.000’in üzerinde işten çıkarmaya neden oldu.