DÜNYAManşet

Dünyada korona (12 Nisan)

Korona günlerinde dünyada bugün itibariyle öne çıkanlar..

İngiltere: 5G kuleleri kundaklanıyor

İngiltere’de yaşanan 5G kulelerinin yakılmasının ardından dün de Hollanda’da iki 5G kulesi kundaklandı. 5G’nin korona virüsünün yayılma hızını artırdığı iddaları tedirginliğe yol açmıştı. Bilim adamları haberlerin spekülatif olduğunu, yapılan ve hala devam edilen araştırmalarda bu iddiaları doğrulayacak bir veri elde etmediklerini açıkladı.

ABD: Ölümlerde baş sırada

Yaklaşık 533 bin vaka ve 20.577 ulaşan ölüm sayısıyla virüsün merkezi haline gelen ABD’de hastanelerde doluluk oranı artarken sağlık emekçilerinin yeterince korunmadığı haberlere yansıdı. Vaka ve ölüm sayısında ön sırada olan New York’ta okulların yaz tatilinden sonra açılmasına karar verildi. Ölümlerin yüzde 58 Afro-Amerikalılarda yaşanması özgürlükler ülkesi diye tanıtılan ABD’nin aynı zamanda sosyo ekonomik adaletsizliğin de ülkesi olduğunu ortaya çıkardı.

Yunanistan: Mültecilerin durumu içler acısı

Erdoğan’ın sınırları mültecilere açmasının ardından yaklaşık 4 bin mülteci Yunanistan’a geçmiş ve sınır bölgesinde rehin tutulmuştu. Çadırlarda kalan, tuvalet, su ve yiyecek sıkıntısıyla birlikte salgın hastalığa yakalanma riski yüksek olan mültecilerin akibeti hala meçhul. Almanya ve Fransa, bin 500 kadar yetim ve öksüz çocuğu alacaklarını beyan etmişlerdi. Ama henüz hiçbir somut adım atılmadı.

Almanya: Polonya ve Romanya’dan ısmarlama işgücü

Güney Avrupa ülkelerinde “sebzelerin kralı” olarak adlandırılan kuşkonmazın hasat zamanı geldi. Polonya’dan ve Romanya’dan her sene ucuz işgücü olarak gelen sezonluk tarım işçileri sınırların kapatılmasıyla gelememişti. Almanya, Romanya’dan gelecek 40 bin ucuz işgücüne salgın riskine rağmen onay vermiş, Yeşiller ve Sol Parti ise şu an çalışmayan Almanya halkının gönüllülük temelinde ve ücretli çalıştırılmalarını önermişti. Fransa ise kendi halkına seslenmiş ve binlerce insan gönüllü çalışmak için başvuruda bulunmuştu. Romanya’dan henüz sezonluk işçilerinin gelmemiş olması ve normal koşullarda 200 binden fazla işgücüne ihtiyaç nedeniyle çiftçiler kendi ağlarını oluşturarak sosyal medya ve basın aracılığıyla gönüllü işçi duyuruları yapıyorlar.

Etiketler
Daha fazlası

İlgili

Close